Preview Mode Links will not work in preview mode

Kick-off met Valentijn Driessen


Oct 23, 2020

Na de Champions League-nederlaag tegen Liverpool schreef chef Voetbal Valentijn Driessen een kritische column over Ajax. ‘Ajax krijgt zelfs Liverpool B niet op de knieën’, luidde de kop. Er was veel over die column te doen op social media. In de nieuwe podcast Kick-off geven Driessen en ook Ajax-volger Mike Verweij bij presentator Pim Sedee tekst en uitleg over de berichtgeving.

Natuurlijk komen ook de resultaten van de Nederlandse clubs in de Europa League uitgebreid aan bod. Nu AZ heeft gestunt in Italië tegen Napoli is overwintering dichtbij, luidt de conclusie. ,,Bij PSV kunnen lang niet alle spelers het veeleisende systeem van trainer Schmidt aan,’’ aldus Driessen. Feyenoord lijkt er beter voor te staan, na het gelijkspel bij Dinamo Zagreb. Een aantal spelers viel in positieve zin op, al is de wisselvalligheid nog te groot, constateert Verweij.

Verder: kun je nog wel een eerlijke competitie spelen met al die coronabesmettingen? Wat is de toekomst van Van de Beek en Bergwijn in Engeland. En zal Koeman zijn eerste Clasico als Barça-coach winnend afsluiten?