Preview Mode Links will not work in preview mode

Kick-off met Valentijn Driessen


Apr 2, 2021

In weer een nieuwe podcast Kick-off bespreken chef voetbal Valentijn Driessen, Ajax-volger Mike Verweij en presentator Kamran Ullah het laatste voetbalnieuws.

Er moet veel veranderen bij Jong Oranje. Dat is de conclusie die Driessen en Verweij trekken na deze interlandperiode. Volgens Verweij had coach Erwin van de Looi Mo Ihattaren altijd mee moeten nemen. „Als je hem meeneemt naar het EK, kan je ervoor zorgen dat Ihattaren uit zijn sleur bij PSV wordt gehaald.” Driessen haakt in: „Net als wat er nu bij Steven Berghuis gebeurd is.”

En Verweij: „Op deze manier moet de KNVB niet gek opkijken als Ihattaren nog voor de zomer in de voorselectie van het Marokkaanse elftal zit.”

De drie WK-kwalificatieduels waren de laatste periode dat bondscoach Frank de Boer zijn spelers bij elkaar had, voordat de voorbereiding op het EK begint. Driessen begrijpt niet dat De Boer constant het gevecht met zijn twee beste spelers, Georginio Wijnaldum en Memphis Depay. „Laat die jongens spelen zoals ze willen spelen. Dan haal je er het meeste uit”, aldus Driessen.

Verder in de podcast: Cody Gakpo klopt steeds harder op de deur van Oranje, Koeman moet alles op alles zetten om Haaland binnen te halen bij Barcelona en AZ had hoger moeten inzetten tijdens de zoektocht naar een nieuwe coach.