Preview Mode Links will not work in preview mode

Kick-off met Valentijn Driessen


Aug 20, 2021

Na de eerste persconferentie van kersvers bondscoach Louis van Gaal kan het echte karwei als bondscoach beginnen. Volgens Driessen heeft van Gaal een selectie waarmee Oranje zich zonder al te veel problemen voor het WK in Qatar moet kunnen plaatsen.

Het wordt wel interessant voor welk systeem van Gaal gaat kiezen. „Van Gaal zegt dat hij de spelers niet heeft om 4-3-3 te spelen, maar als je ze niet selecteert dan heb je ze niet. Als Steven Bergwijn, Arnaut Danjuma Groeneveld en Noa Lang geselecteerd worden voor Oranje kan Louis van Gaal prima 4-3-3 spelen”, aldus Driessen.

Rond Ajax is het opvallend stil. Zeker op de transfermarkt houden de Amsterdammers zich voorlopig gedeisd. Volgens Verweij heeft dit te maken met de royale regeling rond de wedstrijden van vorig seizoen zonder publiek, veel supporters kregen het volledige bedrag terug van hun seizoenskaart. „Door deze regeling heeft Ajax nog niet de financiële daadkracht om toe te slaan”, zegt Verweij. Ook merkt Verweij op dat de doelstelling van Ajax om te overwinteren in de Champions League gewijzigd is naar een ‘wens’ om te overwinteren.

Tot slot bespreken de heren het Tiki Taka Til voetbal van Feyenoord en de kansen van Vitesse en AZ in Europa.