Preview Mode Links will not work in preview mode

Kick-off met Valentijn Driessen


Sep 20, 2021

In weer een nieuwe podcast Kick-off blikt Pim Sedee met chef voetbal Valentijn Driessen en Ajax-volger Mike Verweij terug op de 0-4 overwinning van Feyenoord bij PSV.

Het wisselbeleid van PSV-trainer Roger Schmidt leidt tot onbegrip. ,,Hij haalt alle automatismen er op deze manier uit,’’ stelt Driessen. Verweij: ,,Als dit bij Ajax was gebeurd, dan had de club meteen in brand gestaan.’’

Ontgoocheling dus bij PSV, terwijl ze bij Feyenoord aangenaam verrast zijn door de klinkende zege. Driessen en Verweij spreken over de slimme keuzes van Feyenoord-coach Arne Slot en gaan in op de kracht en zwakte van die selectie.

Dan Ajax, dat een galavoorstelling weggaf tegen SC Cambuur zaterdag (9-0). Het spel van Jurriën Timber valt al weken op. De vergelijking met Matthijs de Ligt wordt gemaakt. Verweij: ,,Timber is op weg om net zo goed als De Ligt te worden, en misschien wel beter.’’ 

Ook stipt Verweij aan dat het wellicht tijd wordt voor Ajax om Ryan Gravenberch een nieuw contract aan te bieden. 

Verder in Kick-off: Olympique Lyon-coach Peter Bosz heeft alle reden zich ‘genaaid’ te voelen, en weer een spannende week voor Ronald Koeman bij FC Barcelona.